Punk

“SCHOTS EN SCHEEF , TEGENDRAADS EN ONGEPOLIJST…”

"Barn"  driftwood - rusted steel - Acryl Mixed Media Collage - Punk Kunst - Punk visual art - Punk art. sander Kuipers ZMIV

PUNK KUNST SANDER KUIPERS ( ZMIV )

Sander Kuipers, ZMIV 1982
 Punk Kunst . Assemblage door Sander Kuipers Arte Povera kunstenaar.
Bewust schots en scheef, rafelig of gescheurd
“My Food Doesn’t Scream”

We leven in een tijd waarin een trieste verzameling rechtspopulisten door de dolende kiezer wordt omarmd. FVD, BBB en PVV zijn salon-fähig geworden, en verkopen zich met one-liners waarin de zondebok nooit iemand uit eigen stal is. Xenofobe partijen weten handig in te spelen op de waan van de dag. “L’Histoire se répète” (…) De onvrede op het platteland vond een dieptepunt toen vertwijfelde tokkies massaal de vlag ondersteboven hingen, en tenenkrommende rijmelarij op spandoeken het straatbeeld ontsierden. Agro dwazen mochten ongestraft snelwegen blokkeren, bermen platbranden en een ieder intimideren die hun niet goed gezind was. Ik was daar één van. Lompe loonwerkers, moedeloze middenklassers, boze blanke mannem en sneue zwaksocialen hadden zich verenigd met het trekkertuig. De ‘hardwerkende Hollander’ voelde zich eindelijk gehoord. Het gepeupel, groot geworden met haar misplaatste minderwaardigheidsgevoel kraaide victorie. Niet gehinderd door verdere kennis van zaken en wars van enige nuance hebben ze hun ziel verkocht aan de domrechtse duivel, die de ene keer Thierry, soms Caroline , en nu weer ‘gewoon’ Geert heet.

En dan dachten we dat we het in de jaren tachtig zwaar hadden! (….)

Ik merkte dat ik me weer ‘ouderwet’s aan het opwinden was aan zaken waar je zelfs als Punker van het eerste uur, weinig aan kon doen. Sterker nog: Ik ergerde me kapot aan het verongelijkte geblaat. Door N.A.H. achtige klachten, als gevolg van de ziekte van Lyme kwam ondertussen alles nóg harder binnen.(….) En besloot dat het genoeg was. Na jaren vechten tegen de bierkaai, was ik er helemaal klaar mee. Ik merkte dat als ik me terugtrok in mijn eigen bubble, voorzien van een noise cancelling koptelefoon de wereld weer verdraagbaar werd. Iets met loslaten. Het maken van sculpturen, staketsels en vreemde dingen. Het bouwen van luchtkastelen levert meer op, dan het vechten tegen windmolens.

Sander Kuipers, ‘Do it Yourself’ sinds 1979

ARTGARDEN – BEELDENTUIN & BIODOME